Pazandachilik sirlari
Bosh sahifa
Ushbu saxifada siz turli xil shirinliklar, salatlarni qanday tayyorlash usulini o`rganib olasiz!Agar sizga biron taomni retsepi kerak bo`lsa bemalol manga murojat qiling.Man sizni xizmatizningga tayyorman.Bu shirinliklarni men o`z qo`lim bilan tayyrlayman.Sizga oz bo`lsa xam yordamim tegishidan xursandman.

Kakaoli Pirog
Masalliqlar:
1 ta tuxum
1 st shaker
1 l qatiq
1st yong`oq
1 st mayiz
1 choy qoshiqda soda
3 osh qoshiq kakao

Tuxumni shaker bilan yaxshilab aralashtiramiz, keyin unga qatiq, istemol soadasi qo`shib , yana aralashtiramiz. Yong`oq mayiz kakao un qo`shib xamir tayyorlaymiz.Xamiringiz quymoqnikidan ozroq quyiqroq bo`lsin.Tayyor xamirni yog`langan tovaga solib 30-40daqiqa o`rtacha olovda pishirib olamiz.

Feruza salati.
200gr kalbosa
200gr mayonez
3 dona pamidor
2 dona qaynatilgan tuxum
ko`katlar va tuz

Kalbosani.Pamidorni xam qaynatilgan tuxumni xam kubk shaklida to`g`rab olamiz.Va ustiga mayanez solamiz .Aralashtiramiz.Ko`katlar bilan bezatamiz.

Tuxumli salat.
6ta tuxum
50 gr saryog`
75 gr tvorog
tabga qarab tuz shaker ko`k piyoz va petrushka

Qattiq qilib pishirilgan tuxumlar 2 ga bo`linadi sarig`I olinadi tuxum sarig`I saryog` va tvorog bilan aralashtiriladi.tabga qarab tuz va shaker tog`raglan ko`kat qo`shiladi.Tuxim pallalari xosil qilingan masalliq bilan to`ldiriladi.Usti petrushka bilan bezatiladi.Dastirxonga katta likobchada tortish mumkin.

Xayrat salati.
500gr sabzi
2 osh qoshiq limon sharbati
2 osh qoshiq mayanez, xren petrushka tuz.

Po`sti archilgan sabzi va qirg`ichdan o`tkaziladi.Unga limn sharbati mayday qilib kesilgan piyoz qirg`ichdan o`tkazilgan xren tuz to`g`raglan pertusgka qo`shiladi.Ustiga o`simlik moyi yoki mayanez quyiladi.Maydalangan yong`oq tabga qarab garmdori va tuz qo`shish mumkin.

Orzu salati
5 ta kartoshka
250 gr go`sht
2 ta tuxum
1 ta olma
1 ta bodring
1 ta balig`
2 ta lavlagi.

Sous uchun: Yarim stakan smitana 1 osh qoshiq qirg`ichdan o`tkazilgan xren 2 osh qoshiq sirka bir choy qo`shiq tayyor xantal ko`kat
Kartoishka lavlagi xamda go`sh aloxida pishiriladi va b shaklida to`g`raladi olma tuzlangan bodring baliq va tuxum kubchalarga bo`linadi.Xammasi aralashtiriladi.Ustiga smetana qirg`ichdan o`tkazilgan xren xantal sirka va ko`katdan tayyorlangan sous quyiladi.

Alyonushka tort
Masalliq:1 st qaymoq
1 banka quyultirilgan sut
3 dona tuxum
1 yarim st un
200 gr saryoq
surkaga eritilgan soda
Tayyorlash:Yarim banka quyiltirilgan sut, qaymoq, tuxum, un, shaker, sirkada eritilgan soda aralashtirlib yog` surtilgamn likobcha pishiriladi.Pishgandan so`ng krem surtiladi.
Krem tayyorlash:200 gr saryog`, yarim banka quyiltirilgan sut tayyorlanadi.

Aliviya salati.
1.Kalbasa 200 gr
2. sabzi 3 dona
3. Kartoshka 3 ta
4. tuxum 4 ta
5. mayanez yoki qaymoq.

Kartoshka, sabzi, tuxum, qaynatiladi va kubk shaklida to`g`raladi.Kalbosani xam kubk shaklida to`g`rab olamiz.Keyin xammasini aralashtirib ustiga mayanez yoki qaymoq solib aralashtiramiz va tabga ko`ra tuz solinadi.

Go`sh va guruch solinadigan salat.
200 gr qovurilgan mol go`shti
300 gr mayanez.
1 osh qoshiq kraxmal
1 choy qoshiq limon sharbati.
Tamiga qarab tuz.

Guruch tuzli suvda pishiriladi.Sovuq suvda chayib olinadi.Limon sharbati 7:1 nisbatan suv bilan suyultiriladi.Unga kraxmal q`oshib olovga qo`yiladi.Qaynab chiqishi bilan darxol mayonez solib aralashtiriladi.Go`sht kub shaklida to`g`raladi, limon tilim - tilim qilib kesiladi, guruch qo`shiladi, limon sharbati sepiladi va xammasi aralashtirilib, sous quyiladi.Dasturxonga sovuq xolda tortiladi.


Qishki salat
4 dona kartoshka
2 ta bodring
1 ta piyoz
100 gr kanservilangan bolg`are qalampiri
1 dona sabzi
150 gr yashil noxat
1 st smetana, tuz

Kartoshka va sabzi qaynatilib mayday bo`laklarga b`olinadi.Yashil noxat, tuzlangan bodring bolg`ar qalmpiri piyoz qo`shiladi.Salat aralashtirilib, tuz smetana yoki mayanez qo`shiladi.

Tvorogli keks
Masalliqlar: 3 st un
2 st shakar
1 choy qoshiq soda
200 gr saryog`
Krem uchun 500 gr tvorog
5 ta tuxum

Yog`, shaker va soda aralashtirilib un qo`shilib yana aralashtiriladi.Xosil bo`lgan xamir teng 3 ga bo`linadi.So`ng quymoqlar idishga 3 qavat qilib joylanib xar vaqtida orasiga krem quyiladi va gaz dxofkasiga pishiriladi.
Krem tayyorlash uchun tuxum, shaker bilan aralashtiriladi va bu aralashmaga ezilgan tvorog xamda pichoq uchuda vanillin qo`shiladi.

O`zim haqimda
Sherlarim
Fotogaleriya
Pazandachilik
Mening do`stlarim
Mehmonxona
 






























































































feruzaaryuragim@mail.ru
Hosted by uCoz